JAPONYA NÜKLEER ENERJİDEN VAZGEÇMİYOR

09.05.2011 09:38

 

Mart ayında yaşanan tsunami felaketi sonrasında Fukuşima nükleer güç santralindeki sızıntıyı güçlükle durduran Japonya,  nükleerden vazgeçmeyeceğini bir kez daha yineledi

 

Mart ayında yaşanan tsunami felaketi sonrasında Fukuşima nükleer güç santralindeki sızıntıyı güçlükle durduran Japonya,  nükleerden vazgeçmeyeceğini bir kez daha yineledi.

 

 Japonya hükümeti yetkilileri Fukuşima’daki tehlikeli radyasyon sızıntısına rağmen, nükleer güç santrallerini kullanmaya devam edeceğini açıkladı. Kabine Sekreteri ve Müdür yardımcısı Yoshito Sengoku, yaptığı açıklamada, hükümetin enerji politikasının nükleere bağlı olduğunu, kapatılan 3 reaktörün dışında, diğer santrallerin işlemeye devam edeceğini bildirdi.

 

Japonya Başbakanı Naoto Kan, daha önce yaptığı açıklamalarda yeni bir deprem riskine karşı Hamaoka santralindeki üç reaktörü kapatacaklarını bildirmiş, ülkedeki 54 nükleer reaktörde radyasyonla ilgili güvenlik tespiti çalışmaları yapıldığını kaydetmişti.

 

Fukuşima Daiçi nükleer santralinde meydana gelen patlamalardan sonra bölgede yaşayanlar tahliye edilmiş, santraldeki nükleer sızıntı güçlükle engellenebilmişti. Fukuşima’daki patlama ve radyasyon sızıntısı 1986 yılında yaşanan Çernobil felaketinden sonra yaşanan en büyük nükleer kaza olarak nitelendiriliyor.

 

 ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Burada yazılanları kopyalamak yasal olarak suç teşkil edebilir.