Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, nükleer enerjiden vazgeçilemeyeceğini açıkladı.

17.10.2007 19:56

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, nükleer güç santrallerinin kurulması ve işletilmesine ilişkin kanunun tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Kanunun maddelerinin görüşülmesi, Ramazan Bayramından sonraya ertelendi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy başkanlığında toplanan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere iade edilen, Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin Kanun ele alındı.

Kanun hakkında Komisyona bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, nükleer enerjinin, Türkiye'nin vazgeçilmez ihtiyacı olduğunu söyledi.

Güler, "Türkiye'nin enerji dengesini; kömür, doğalgaz, su, yenilenebilir enerji ve nükleer enerji olmak üzere 5 sütun üzerine kuruyoruz" dedi.

Komisyonda eleştirilere cevap veren Güler, nükleer enerjiye, sadece enerji olarak değil, teknolojik olarak da geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Şu an dünyada 441 nükleer güç santrali çalışıyor. 31 nükleer güç santrali de inşa halinde. En fazla ABD'de var. Avrupa ülkelerinden sonra en fazla güç santrali Japonya'da var" diye konuştu.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, kendisine geldiğini söylediği notta, "Nükleer güç santrali kurulması konusunda özel sektörle pazarlık yapıldığı, bu işi alan firmanın AK Parti ile yakınlığı bulunduğu, Başbakan'ın ortağı olduğu, TAEK Başkanı ile firma yöneticileri arasında sıkıntılı ilişkiler bulunduğu" yazılı iddiaları okudu.

MHP'li Tankut notu yazan kişinin adını ve soyadını, daha sonra Bakan Güler'e vereceğini söyledi.

Yapılan oylamada, nükleer güç santralinin kurulması ve işletilmesine ilişkin kanunun maddelerinin görüşülmesi ertelendi.


Burada yazılanları kopyalamak yasal olarak suç teşkil edebilir.